Az OnRobot azonnal használható robotikai csiszolóeszközt dobott piacra a költséghatékony felületkezelő alkalmazásokhoz

 

 

 

 

Az OnRobot Sander a vállalat egyre szélesebb skálájú kézenfekvő és alkalmazásközpontú automatizációs megoldásainak legújabb tagja.

Az OnRobot piacra dobta az OnRobot Sander teljesen elektromos véletlenszerű orbitális csiszolót automatizált felületkezelő alkalmazások – mint a csiszolás és a polírozás – számára.

A hagyományos automatizált csiszoló megoldások üzembe helyezése és karbantartása gyakran robotikai ismereteket követel meg. Az OnRobot Sander kiadásával azonban most a gyártóvállalatok számára elérhetővé vált egy olyan teljes körű és azonnal használható csiszolóeszköz, ami az összes vezető együttműködő és könnyű ipari robottal zökkenőmentesen alkalmazható.

A teljes Sander csomag mindent magában foglal, amire az OnRobot ügyfeleinek szüksége lehet a csiszolóalkalmazások gyors és könnyű alkalmazásához: egy plug-and-play csiszolóeszköz, különféle szabványos csiszoló és polírozó párnák, felhasználóbarát programozó szoftver, egy opcionális erő/nyomaték érzékelő és egy csiszolópapír-cserélő, ami lehetővé teszi a különböző szemcseméretű csiszolópapírok automatizált cseréjét az üzemeltető beavatkozása nélkül.


Eggyel magasabb szintre lép a használhatóság

A beépített szoftvernek köszönhetően könnyen be lehet programozni egyszerű felületkezelő alkalmazásokat a Sanderen. Emellett az OnRobot még egy lépéssel előrébb viszi a használhatóságot az eszközön elhelyezett „Pozíció mentése” gombbal, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan útpontokat állítsanak be a robot távvezérlő egységének használata nélkül. A Sander szoftvere különböző útvonaltervező opciókkal rendelkezik – kézi útmutatás, alak vagy pontok követése – és megadja a lehetőséget a felhasználóknak arra, hogy beállítsák a rotációs sebességet is, így optimalizálva a ciklusidőt és az egységességet.

Az OnRobot elkötelezett amellett, hogy olyan megfizethető, alkalmazás-központú megoldásokkal lássa el a kis- és közepes méretű vállalkozásokat, melyeket egyszerű telepíteni és karbantartani. Az OnRobot Sander egy sokoldalú csiszolóeszköz, amely az összes funkcióval és előnnyel rendelkezik, amit vásárlóink elvárhatnak egy automata csiszoló-technológiától, viszont nem jár a hagyományos automatizált csiszolómegoldásokhoz társított bajlódással és költségekkel.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója.

Az OnRobot Sander lapos, ívelt és egyenetlen felszínekkel is elbír, valamint cserélhető szabványos párnákkal rendelkezik, melyeket anyagok széles körén lehet alkalmazni. Az erő/nyomaték szenzor hozzáadásával a csiszoló alkalmazkodni tud a felszíni egyenetlenségekhez, valamint a nem megfelelően pozícionált munkadarabokhoz is, miközben növeli a konzisztenciát és a minőséget, a selejtarányt pedig csökkenti. Az OnRobot Sander valamennyi fejlett funkciója kompatibilis a Universal Robots kobotjaival, de az eszköz bármelyik vezető robotmárkával könnyedén integrálható.

Jelentős költségmegtakarítás a pneumatikus csiszolókhoz képest

A Sander egy könnyűsúlyú (1,2 kg, párnával együtt) megoldás, ami ötvözi a kefe nélküli elektromos motorjának nagy teljesítményét (akár 10 ezer fordulat/perc) a pneumatikus csiszolórendszerek működési költségének mindössze 5%-ért. A hagyományos pneumatikus csiszológépek külső légkompresszorokat használnak, amelyek nemcsak drágák, hanem hajlamosak a szivárgásra is. Mindeközben a Sander kefe nélküli elektromos motorja tartós és megbízható, élettartama megegyezik, vagy akár meg is haladja a konkurens pneumatikus rendszerekét.

Az OnRobot elkötelezett amellett, hogy az automatizációt mindenki számára elérhetővé tegye, termékről-termékre, alkalmazásról-alkalmazásra, lehetővé téve az azonnal igénybe vehető megoldások használatát olyan vállalatok számára is, amelyek most kezdenek csak bele az automatizálásba. Kiiktatjuk az automatizáláshoz társított költségeket és komplexitást, meghagyva ügyfeleinknek a kulcsfontosságú funkcionalitást, amire szükségük van ahhoz, hogy elérjék azt, amit szeretnének.” – mondja Iversen.

A Sander biztonságosabb munkakörnyezetet teremt

A csiszolás gyakran piszkos és veszélyes munka, amely számos potenciális kockázatot jelent az alkalmazottak egészségére, a kézi szerszámok hosszantartó vibrációja által okozott, kínzó „fehér ujj”, azaz Raynaud-szindrómától a részecskés anyagok belélegzésével létrejövő tüdőkárosodásig. Az OnRobot Sander elejét veszi ezeknek a kockázatoknak és tiszta, 3M csiszolópapír-korongokat használ, amelyek több por elszívását teszik lehetővé, ezáltal biztonságosabb környezetet teremtenek a dolgozók számára annál, mint amire a konkurens rendszerek képesek.

Az OnRobotnál egyre gyorsabban növekvő igényt tapasztalunk olyan vállalkozások felől, akik most vágnak csak bele a robotikába, és arra törekednek, hogy az automatizálás segítségével támogatni tudják meglévő munkaerőjüket. Ezek a vállalatok egyszerű és felhasználóbarát megoldásokat keresnek, amilyen az OnRobot Sander is, melyeket könnyedén lehet telepítni és sokféle feladattal meg lehet bízni valamennyi alkalmazási területen.” – mondja az OnRobot vezérigazgatója.

 

Az OnRobot-ról

Az Onrobot termékkínálata széleskörű eszközöket tartalmaz együttműködő alkalmazások számára, beleértve az elektromos grippereket, erő/nyomatékérzékelőket, vákuumos grippereket, a Gecko egykorongos grippert, továbbá a puha grippert, a háromujjas fogószerkezetet, az OnRobot Eyes-t, a Screwdriver-t és eszközcserélőket. Az OnRobot kínálatának új kombinációjával gyorsabbá és egyszerűbbé válik az olyan feladatok automatizálása, mint például a csomagolás, minőség-ellenőrzés, anyagmozgatás, gépkiszolgálás, összeszerelés, és felületkezelés. A dániai Odensében lévő központján kívül az Onrobot jelenleg Dallasban, Soest-ben (Németország), Barcelonában, Varsóban, Sanghajban, Tókióban, Szöulban, Szingapúrban és Budapesten is rendelkezik irodákkal.

 

További információért kérjük, látogasson el a https://onrobot.com/hu webolodalára.

  A Fulda bemutatja új, 3PMSF-jelöléssel ellátott pótkocsiabroncs-termékcsaládját, a REGIOTONN 3-at   

 

 

 

 

A Fulda új pótkocsiabroncsa, a REGIOTONN 3 kitűnő futásteljesítményt, jó négy évszakos teljesítményt, hosszú élettartamot és kiváló üzemanyag-hatékonyságot biztosít használójának. A termékcsalád a távolsági és helyközi fuvarozástól a nagy igénybevételt jelentő közúti és városi közlekedésig széles körben alkalmazható. Az abroncsot úgy alakítottuk ki, hogy jó ár-érték aránya megfeleljen mind a fuvarozó vállalatok, mind az egyéni vállalkozók igényeinek a középkategóriás szegmensben. 

Az utóbbi néhány évben egyre több európai ország követeli meg a „három hegycsúcs és hópihe” (3-Peak Mountain and SnowFlake, 3PMSF) jelölést az abroncsokon, beleértve a pótkocsitengelyeket is. Az új Fulda termék oldalfalán megtalálható az M+S (Mud+Snow), valamint a 3PMSF jelölés is, így bármilyen időjárási körülmények között kiválóan teljesít.

 

Az új Fulda REGIOTONN 3 pótkocsiabroncs főbb jellemzői és előnyei

  • masszív karkaszfelépítés, amely kiváló újrafutózhatóságot és nagy potenciális futásteljesítményt tesz lehetővé
  • optimalizált 5 vagy 6 bordás kivitel (435/50R19.5 és 385/55R22.5) a sérülésekkel és a kopással szembeni ellenállóság és a hosszú élettartam érdekében, nagy igénybevételt jelentő körülmények között is
  • mély lamellák, amelyek további kapaszkodóéleket hoznak létre; ezek az útfelülethez tapadnak, rövid féktávolságot és jobb nedves tapadást biztosítva az abroncs teljes élettartama során
  • a futókeverék vegyi összetétele és polimerhálózata jó gördülési ellenállást biztosít, ötvözve a kopással és oldalirányú súrlódással szembeni kiváló ellenállással.

 

Mérettartomány

 Méret  Terhelési index/
Sebességindex
 3PMSF Gördülési
ellenállás
 Nedves
tapadás
 Zaj
 435/50R19.5  160 J  Igen  B  B  ))
 385/65R22.5  164 K (158 L)  Igen  B  B  ))
 385/55R22.5  160 K (158 L)  Igen  *  *  *

* a közlemény kiadásakor nem állt rendelkezésre információ                                                 


A Fulda

Az 1900-ban alapított Fulda egy német abroncsmárka, amely kiváló ár-érték arányt kínál. A Fulda Németország egyik vezető abroncsmárkája, amely kitűnő minőségű, megbízható termékeket gyárt személygépjárművekre, kisteherautókra és teherautókra. A folyamatos kutatás-fejlesztési programok biztosítják, hogy a Fulda termékek a legújabb technológiák és anyagok felhasználásával kerüljenek piacra.

www.fulda.com. 

 

5 állomásos CNC webinárium sorozattal készül ősszel a FANUC

 

 

 

 

 

 

 

Folytatja webinárium sorozatait a japán gyártásautomatizálási óriás magyarországi leányvállalata, amely ezúttal a CNC termékcsaládját veszi górcső alá. A vállalat egyik zászlóshajója, melyet több, mint 60 éven keresztül fejlesztettek, ma a világ egyik legelterjedtebb vezérlés és hajtásrendszer megoldása, amely annyira sikeres, hogy a FANUC saját gyártású szerszámgépein túl számos más gyártó is hasznosítja célgépeiben, esztergáiban és egyéb berendezéseiben, a legsokoldalúbb CNC rendszerré téve azt.

Az október 14- én induló sorozaton bemutatásra kerülnek a legújabb vezérlőcsalád tagjai, így az 0iF Plus és 31iB Plus adta újdonságok, opciók és lehetőségek, továbbá a hajtásrendszerek és szervomotorok  sajátosságai. Ezeken felül a FANUC CNC-k kommunikációs megoldásait is széles körben megismerhetik a hallgatók, legyen szó Ipar 4.0 és felügyeleti rendszerekről, mint például az  MT-Linki, FIELD, FOCAS2, OPC, MTCONNECT. A Webináriumon szó lesz még a FANUC fejlesztő és szimulációs szoftverekről (Ladder III, NCGuide)  és egyéb hasznos kiegészítő programokról, végül az utolsó előadáson a robot és a szerszámgép közötti kommunikáció és összeköttetés lehetőségei kerülnek fókuszba.

Az online szemináriumot a FANUC HUNGARY szakképzett kollégái tartják, 5 időpont és 5 téma köré szervezve, melyekre a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rövid, 1 órás informatív tréningek remek választás lehet a reggeli kávé mellé mindazoknak, akik rendelkeznek már ismerettel a FANUC CNC megoldásairól, azoknak, akik most ismernék vagy, illetve azoknak is, akik az iskolapadból kóstolnának bele az ipari automatizálás világába!

https://one.fanuc.eu/webinarium

Együttműködés a zöld innovációban

 

 

 

 

 

November 6-ig lehet pályázni a Google pénzére 

A világ legnagyobb IT-vállalkozása, a Google 10 millió Eurót (~3,6 milliárd forint) ajánlott fel olyan, kifejezetten európai technológiai ötletek, fejlesztések finanszírozására, amelyek segítenek zöldebb pályára állítani a kontinenst. Mivel az Uniónak már régóta működik azonos küldetésű szervezete EIT Climate-KIC néven, kézenfekvő volt a két nagy szervezet együttműködése az Impact Challenge elnevezésű projekt során. A keretre első körben november 6-ig lehet pályázni.

Az EIT Climate-KIC 10 éve működik az európai közösség környezetvédelmi tudás és innovációs klasztereként. Most a tech-céget elsősorban a pályázati rendszer működtetésében segíti, Kirsten Dunlop, az uniós szervezet vezérigazgatója pedig csatlakozik majd a Google képviselőihez a beérkezett pályamunkák elbírálásakor. Mint fogalmazott, az ötleteknek hatásosnak és megvalósíthatónak kell lennie a környezet védelme, rehabilitációja szempontjából, és tekintettel kell lennie a társadalmi igazságosság kérdéseire is.

A vezérigazgató hozzátette: „a felajánlás mellett a Google vállalta, hogy 2030-ra kizárólag karbonsemleges energiát használ majd a működéséhez. Ezzel a lépéssel a Google bebizonyította, hogy mélyen elkötelezett a klíma vészhelyzet megoldása iránt. Hozzájuk hasonlóan az EIT Climate-KIC-nél is hiszünk az emberi találékonyság erejében, és abban, hogy a szükséges mértékű változást csak együtt valósíthatjuk meg. Több mint egy évtizede az a küldetésünk, hogy az innováció révén katalizáljuk a rendszer változását. Hiszünk benne, hogy az Európai közösség erejét és gazdagságát felhasználva kulcslépéseket tehetünk, amelyek segítenek korlátozni a katasztrofális hőmérséklet-emelkedést.” További információ a pályázatokról a szervezet honlapján:

https://impactchallenge-app.withgoogle.com/climate-challenge/#!/page/1

***

Az EIT Climate-KIC az EU éghajlati innovációs ügynöksége. A szervezet munkájának elsődleges célja hogy a világ minél hamarabb karbonsemlegessé váljon. Az Amszterdami székhelyű intézmény 2010-ben jött létre, Európában 13 központot tart fenn, és világszerte 39 országban aktív. Működését elsősorban az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik testülete finanszírozza. Az EIT Climate-KIC tudományos és innovációs ernyőszervezetként több mint 400 taggal, partnerrel rendelkezik az üzleti és tudományos életből, a kormányzati és nonprofit szférából. Szakértői hálózatokat hoz létre és működtet, amelyekben innovatív termékeket, szolgáltatásokat hoznak létre.

Innovatív, dinamikus és elektromos – Az Audi e-tron S és az Audi e-tron S Sportback

 

 

 

 

 

Ingolstadt/Budapest, 2020. szeptember 21- Következetesen folytatja elektromos offenzíváját az Audi – mégpedig Audi e-tron S és Audi e-tron S Sportback modelljeivel. A két tisztán elektromos hajtásrendszerű S modellt egyaránt három elektromos motor hajtja, amelyek közül kettő a hátsó tengelyen dolgozik. Hajtásrendszerük intelligens szabályzása új szintre emeli a biztonságot és mindenekelőtt a menetdinamikai képességeket, az elektromos összkerékhajtást ugyanis a hátsó tengely aktív és változó arányú, elektromos forgatónyomaték-elosztásával (Torque Vectoring) egészíti ki.

Menettulajdonságok 2.0 – a vezetés élménye

Az új Audi e-tron S és az új Audi e-tron S Sportback immár új dimenziót kínál  a  menetdinamika terén. Az S menetfokozatban nyolc másodpercre teljes, átmenetileg megnövelt erejüket rendelkezésre bocsáthatják (Boost) – 370 kW teljesítmény és 973 newtonméter forgatónyomaték (Audi e-tron S: elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km)*: 28,4-26,8 (WLTP); 28,2 (NEDC); szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0; Audi e-tron S Sportback: elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km)*: 28,1-26,4 (WLTP); 27,6-27,5 (NEDC); szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0) formájában. A szabvány szerinti 0-100 km/h sprint mindössze 4,5 másodpercet igényel, s a gyorsítás csupán 210 kilométer/órás tempónál ér véget.

Az új S modellek** a hátsó tengelyükön két, az elsőn pedig egy villanymotorral készülnek, így világszerte az első, összesen három elektromos motor hajtotta, nagysorozatú elektromos gépkocsiként gördülhetnek le a szerelőszalagról. Hajtásrendszerük kialakításában a moduláris elvet alkalmazták a tervezők: az Audi e-tron 55** hátsó tengelyét hajtó, erősebb elektromotor itt megfelelően adaptált kivitelében az első tengelyre került, míg hátul – egy vele azonos másik kíséretében és bizonyos műszaki módosításokkal – az e-tron 55** első elektromos motorja dolgozik. A nagyfeszültségű akkumulátor bruttó 95 kWh energiát tárolhat, amelynek 91 százaléka (86 kWh) használható fel. Egy akkumulátortöltéssel az Audi e-tron S** és az Audi e-tron S Sportback** a WLTP-ciklus szerint akár 364, illetve 370 kilométeres hatótávot is elérhet.

Quattro újratöltve – elektromos Torque Vectoring

Amíg az Audi e-tron S** és e-tron S Sportback** normál vezetési stílus mellett halad, gazdaságossági okokból csak hátsó elektromos motorjaik dolgoznak, amint azonban a vezető nagyobb teljesítményt igényel – vagy az előretekintő szabályzás mentén, még a tapadásvesztést megelőzően -, első elektromotorjuk is villámgyorsan működésbe lép.

Az elektromos összkerékhajtást itt az elektromos forgatónyomaték-elosztás (Torque Vectoring) egészíti ki. A két hátsó elektromos motor egyaránt egyfokozatú áthajtóművön keresztül, közvetlenül hajtja meg az adott oldali hátsó kereket, így nincs már szükség mechanikus differenciálműre. A forgatónyomaték igény szerinti szabályzása mindössze ezredmásodperceket vesz igénybe és igen nagy nyomatékértékeket is kezelhet.

Különösen, amikor épp kanyargós úton autózik az elektromos hajtású S  modellek** valamelyikével, tapasztalhatja meg a vezető a kiemelkedő agilitás és a hatékony vonóerőátadás élményét. Karakterük a hátsó kerekekre összpontosít és még a műszaki alapként szolgáló modellekénél is sportosabb. Ha az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) Sport állását és az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer maximális menetteljesítmények jellemezte dynamic üzemmódját választja a vezető, a hajtás jelentős oldalirányú dinamikát és kívánságra akár ellenőrzött driftet is lehetővé tehet. A fizikai határtartományokhoz közelítve a belső kanyaríven gördülő, így csökkenő függőleges terhelésű első kereket az üzemi fék lassítja enyhén, így előzve meg a hajtásból eredő megcsúszás (kipörgés) jelenségét, illetve finomítva tovább az irányíthatósági tulajdonságokat. Az intenzív dinamika, a magasfokú pontosság és a kompromisszumot nem tűrő biztonság alapjául a hajtás- és futóműrendszereket irányító összes szabályzóegység szoros hálózati kapcsolata szolgál.

Hálózatban – az elektromos hajtású S modellek futóműve

A nagyméretű nagyfeszültségű akkumulátor kiegyensúlyozott tengelyterhelés-eloszlást tesz lehetővé és a három villanymotoréhoz hasonlóan alacsony beépítési pozíció jellemzi. Mindez hatékonyan csökkenti a gépkocsi tömegközéppontjának magasságát, ami jelentős előnyöket biztosít az irányíthatóság szempontjából. A progresszív kormányzás, amelynek áttétele a bekormányzási szög növekedtével egyre közvetlenebbé válik, szintén a sportos karaktert emeli ki, miközben a futómű S-specifikus hangolás mentén működik. Az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer hét különböző menetprofilt kínál, s egyebek mellett az adaptív légrugózás (adaptive air suspension) üzemét is befolyásolja. Ez a csillapítás-szabályzással kiegészített légrugózás a pillanatnyi menethelyzet és a választott beállítás függvényében 76 milliméteres tartományon változtathatja a karosszéria magassági pozícióját.

Az elektromos S modellek már alapkivitelben 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákkal szerelt kerekeken gördülnek, gumiabroncsaik pedig eleve 285 milliméter szélesek. Kívánságra 21 colos kerekek is kaphatók, később pedig még sportosabb, 22 colos keréktárcsák is érkeznek. A nagyátmérőjű féktárcsák közül az elsőkön rögzített kivitelű, hatdugattyús, míg a hátsókon úszónyergek dolgoznak, s alapkivitelben feketére fényezve S-logót, kívánságra pedig feltűnő narancsszínben e-tron-logót hordoznak.

A fékek üzemeltetésének és irányításának feladatát kompakt modul látja el, elektronikusan (by-wire) szabályozva, illetve elektromos úton erősítve a rendszernyomás felépülését, valamint hidraulikusan működtetve a fékeket. Az elektromos orsós hajtás igen gyorsan mozgatja a terelődugattyút, a fékbetétek így már mindössze 150 ezredmásodpercet követően maximális erővel préselődhetnek a féktárcsákhoz. A fékszabályzás a pillanatnyi menethelyzet függvényében – mégpedig az egyes tengelyeken külön-külön- dönt arról, hogy az elektromos motorokkal, a kerékfékekkel vagy mindkettővel együttesen lassítja az autót.

Innovatív megoldások – aerodinamika

Mindenekelőtt extrafelszerelésként rendelhető virtuális külső visszapillantó tükreikkel – azaz olyan kamerákkal, amelyek a beltér kontrasztos kijelzőin jelenítik meg képeiket – jellemzi kiváló légellenállási együttható (cw) az Audi e-tron S modelleket**, de az átáramoltatott sárvédőszélesítések is nagyban hozzájárulnak a kiemelkedő aerodinamikai tulajdonságok és a sportos megjelenés ellentétének feloldásához. Az Audi által kifejlesztett ezen innovatív műszaki megoldásokat időközben szabadalmaztatták, s a négykarikás márka elsőként alkalmazza őket a nagysorozatú autógyártásban. Az Audi e-tron S Sportback** így szélesített kerékjárattal kiformált sárvédőivel is mindössze 0,26-os, míg az Audi e-tron S** 0,28-os légellenállási együtthatót (cw) produkált.

Az aerodinamikai koncepció másik fő alkotóeleme a szabályozható hűtőlevegő-beömlőnyílás, amelyet az első fékek hűtését szolgáló csatornákkal alakítottak ki. Lehetőség szerint zárva marad, így a levegő szinte örvénymentesen áramolhat a motorháztető felett. Nagyteljesítményű hőmenedzsment-rendszere részeként minden e-tron modell már alapfelszerelésként hőszivattyúval készül, amely a hajtásrendszer főegységeinek maradékhőjét hasznosítja – akár tíz százalékkal növelve a hatótávot.

Az igényes energia-visszatáplálási (rekuperációs) koncepció is hozzájárul a gazdaságossághoz. A tolóüzemi rekuperáció során a vezető három fokozat közül választhat, a legfelsőben jól érzékelhető egypedál-érzettel (One Pedal Feeling). Fékezéskor az elektromos gépek önállóan is lefedik az egészen 0,3 g értékig, vagyis a legtöbb hétköznapi menethelyzetre kiterjedő lassulási tartományt, s csak ezt követően lépnek működésbe a hidraulikus kerékfékek. Az elektromos motorok mindazonáltal továbbra is aktívak maradnak, például 100 kilométer/órás sebességről fékezve akár 270 kW maximális fékteljesítményt is előállíthatnak rekuperáció útján.

Öt centiméterrel megnövelt szélesség – külső dizájn

Az Audi e-tron S** és az Audi e-tron S Sportback** már az első pillantásra egyértelművé teszik tekintélyes elektromos erejüket. Első és hátsó lökhárítójukat határozott kontúrok jellemzik, Air Curtain elemeik pedig különösen nagy és kifejező kialakítást kaptak. A hátsó diffúzorbetét csaknem a far teljes szélességére kiterjed. A sárvédők kétoldalt 23-23 milliméterrel szélesebbek, kifejezetten erőteljes megjelenést kölcsönözve e modellek számára. Elöl és hátul ezüstszínű kiegészítő elemek tűnnek fel, amelyek egyaránt az S modellek exkluzív stílusjegyei, akárcsak a külső visszapillantó tükrök alumíniumházai. Kívánságra a karosszéria alsó részének nagy felületei kontrasztárnyalatúra is fényeztethetők.

Mindkét modell fényforrásaiként digitális Matrix-LED-fényszórók is rendelhetők extrafelszerelésként, amelyeket – további, immár sorozatgyártásban kínált világújdonságként – 2019 őszén e-tron Sportback modelljében mutatott be az Audi. Mindkét oldalon 1,3 millió pixelre felosztva, a fény nagy pontossággal szabályozható, számos új funkciót is lehetővé téve. Szűk helyekre érve például az autó adott sávban elfoglalt pillanatnyi helyzetét is jelezheti e technika, így segítve a vezetőt a sávközép tartásában.

Progresszív – beltér és a felszereltség

Az Audi e-tron S** és az Audi e-tron S Sportback** utasterének színvilágát egyaránt a sötét árnyalatok határozzák meg. Az elektromosan állítható sportülések az alapfelszereltséghez tartoznak, s bőr/Alcantara kárpitjuk a menetfokozat-választókarral együtt a jellegzetes rombuszmotívummal kiegészített S-nyomatot hordoz. A dekorbetétek kétféle szálcsiszolt alumíniumból, kívánságra pedig szénszálerősítésű műanyag (karbon) felülettel is készülhetnek. Sötétben a kontúr-/hangulatvilágítás-csomag gondoskodik progresszív stílusú fényekről.

Teljes egészében digitális – kezelés, valamint infotainment- és vezetői segédrendszerek

Amint az Audi minden felsőkategóriájú modellje, az Audi e-tron S** és az Audi e-tron S Sportback** is a két nagyméretű központi érintőképernyővel működő, digitális MMI touch response kezelési rendszerrel érkezik. A harmadik kijelzőfelületen, az Audi virtual cockpit digitális műszeregységen specifikus e-tron-nézetet is választhat a vezető, amely az elektromos hajtásrendszerre összpontosít. Kívánságra Szélvédő-kijelző (Head-up Display) egészítheti ki a kijelző-koncepciót. Az MMI Navigációs rendszer plusz kezelési és infotainment-berendezés az alapfelszereltség részeként áll rendelkezésre a fedélzeten. Funkciói sokasága mögött a harmadik generációs moduláris infotainment-koncepció (MIB 3) rejlik, amely minden feladatot nagy számítási teljesítménnyel dolgoz fel, s az autót a külső környezettel és a bennülők okostelefonjaival összekapcsoló kommunikációs egységgel (Communication Box) is együttműködik.

A navigációt az Audi connect online-szolgáltatásai egészítik ki, mindenekelőtt a bővített e-tron útvonaltervező formájában, amely az optimális töltési megállásokkal számítja ki a leggyorsabb útvonalat, a forgalmi adatokat, a vezető vezetési profilját és a töltések időtartamát is tekintetbe véve. Bizonyos esetekben e stratégia alapján akár alternatív útvonalat is javasolhat. A töltőpontok megfelelő kiegészítő információkat is tartalmazó jegyzéke naponta online frissül. Kívánságra a rendszer azon töltőállomásokat részesítheti előnyben az útvonaltervezés során, ahol az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) használatával fizethet a vezető.

Ősszel – piaci bevezetés Európába

A két elektromos hajtásrendszerű S modell 2020 őszén érkezik az európai piacokra.
A megadott felszereltségek, adatok és árak a németországi modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!
* Az üzemanyag-/elektromosáram-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott felszereltség függvényeként alakulnak.
** Az említett és a német piacon elérhető modellek üzemanyag-/elektromosáram-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási értékei együttesen a jelen médiainformáció végén található felsorolásban tekinthetők meg.
Az említett modellek üzemanyag-/elektromosáram-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai.
A megadott értékek a választott felszereltség függvényeként alakulnak.

Audi e-tron S:

Elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 28,4 – 26,8 (WLTP); 28,2 (NEDC)

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

Audi e-tron S Sportback:

Elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 28,1 – 26,4 (WLTP); 27,6 – 27,5 (NEDC)

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

Audi e-tron 55:

Elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 26,4 – 22,4 (WLTP); 23,1 – 21,0 (NEDC)

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

Audi e-tron Sportback 55:

Elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 26,0 – 21,9 (WLTP); 22,7 – 20,6 (NEDC)

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

 

https://wwww.audi.hu/

Robotikai automatizálás határok nélkül – Az automata- és biztonságos fertőtlenítés új szintje

 

 

 

 

 

 

 

 

A robotikai automatizálás újabb és újabb területeken jelenik meg, amely nagyobb hatékonyságot biztosít a gyártóvállalatok és intézmények számára. A kórházi fertőzések jelentős és egyre súlyosbodó problémát jelentenek a globális egészségügyi szektorban, hiszen évente páciensek milliói fertőződnek meg, valamint több ezer beteg veszti el életét kórházi ápolás alatt szerzett fertőzés következtében. Most bemutatjuk a robotot, amely új szintre emeli az automata- és biztonságos fertőtlenítést.

A dán Odensei Egyetemi Kórházzal való közreműködés keretében alapított Blue Ocean Robotics 2014-ben azzal a céllal hozta létre leányvállalatként az UVD Robots-ot, hogy megoldást találjon a kórházakban elkapott fertőzések problémájára. Csak Dániában annyira komoly a helyzet, hogy évente 50 ezer beteg kap el kórházi fertőzést. A koronavírus idején ez a robotikai megoldás létfontosságú, mivel az UVD robotokat a Covid-19 elleni küzdelem során is használják, hiszen képességeiknek köszönhetően a vírusok és baktériumok (beleértve a Covid-19-et is) 99%-t képesek deaktiválni.

Egy robot, számos előny

Az UVD robot a mély mikrobiológiai tudás, az autonóm robottechnológia és az ultraviola fény kombinációjával hozza létre a világ legjobb UV-C-alapú fertőtlenítő megoldását, amely 10-15 perc alatt bizonyítottan elpusztítja a kórtermekben lévő patogéneket.

Ezekkel a robotokkal más megoldásokhoz képest jelentősen kevesebb fizikai munkára van szükség egy szoba előkészítéséhez, valamint a robot működtetéséhez és a vele való fertőtlenítéshez. A legmodernebb mobil robot- és érzékelő-technológiák egy UV fedélzeti modullal való összekapcsolása lehetővé teszi az UVD Robots számára, hogy megsemmisítse a vírusokat és a baktériumokat. A robot használatával a baktériumok általános előfordulása (felszíni sűrűsége) jelentősen csökkenthető. Az UVD robotok továbbá széles spektrumú biocid robotok is, azaz a vírusok és baktériumok mellett olyan patogéneket is deaktiválnak, mint például a gombák vagy a spórák. A megoldás használatának pozitív hatásait az intézmények vezetőségei is érzékelik, hiszen az kevesebb többletköltséggel jár, és remek befektetésnek bizonyul a páciensek biztonsága szempontjából. A robot mindemellett nem használ semmilyen vegyszert működése során. Az UV-C fénnyel a robot megakadályozza és korlátozza a fertőző mikroorganizmusok terjedését a környezetben, és ezzel biztonságos, megbízható és felhasználóbarát működést nyújt a takarító személyzet számára, valamint neki köszönhetően csökken a kivett betegszabadságok száma is.

Az UVD Robots Magyarországon is fertőtlenít

Magyarországi intézmények is elkezdtek robotikai automatizációt integrálni mindennapi folyamataikba. A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája és a Teleki Hold Otthon is UVD robotokat alkalmaz nyár eleje óta, amióta a Covid-19 miatt nagyobb az igény a fertőtlenítésre. Ez a technológia hatékonyan akadályozza meg a koronavírus terjedését anélkül, hogy a személyzetet potenciális fertőzésveszélynek tenné ki.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája volt az első intézmény a Közép- és Kelet európai régióban, amely ezt a megoldást választotta, és a Teleki Hold Otthon is úttörőnek számít, hiszen ez az első hazai nyugdíjas otthon, amelyik ilyen innovatív technológiával végzi a fertőtlenítést. Az egyetemen a robot az Orvosi Képalkotó Központot és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett részt vesz a teljes Külső Klinikai Tömb fertőtlenítésében is, a Teleki Hold Otthonban pedig az idősek és az alkalmazottak számára segít védelmet nyújtani.

Nem csak az egészségügy használhatja

A világszerte több mint 60 országban forgalmazott robotokat az egészségügy számára fejlesztették ki, és emellett használhatók fertőtlenítésre a gyártóiparban (pl. élelmiszer-feldolgozás során), irodákban, hotelekben, nyilvános helyeken, mint például bevásárlóközpontokban, repülőtereken, stadionokban és még sok más helyen is. Az UVD Robots így számos iparág számára képes megoldásokat nyújtani.

A múlt héten az UVD Robots-ot két hazai forgalmazója – az Európai Tudásközpont Kft. és a Vatner Medical – mutatta be az RTL Klub Reggeli c. műsorában a nagyközönségnek. Az interjú az alábbi linken tekinthető meg:

https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/fertotlenito-robot-uvd-uvc-feny-horvath-zoltan-romhanyi-zoltan

Az UVD Robots-ról

A dán UVD Robots vállalatot a dániai Odensében alapították egy, az Odensei Egyetemi Kórház és a Blue Ocean Robotics között létrejött sikeres fejlesztési projekt keretében, melynek gyümölcse az egyedi UV-fertőtlenítő robot lett. Az UVD Robots termékei hatékony és automatizált fertőtlenítő megoldásokat kínálnak kórházak és az élettudományokkal foglalkozó ügyfelek számára. Az UVD robotok kórházakban és műtőszobákban való használata életeket ment meg, mivel a kórházi költségek mellett a páciensek által kórházakban elkapható fertőzések mennyiségét is csökkentik. Az UVD robotok klinikai tesztelésen mentek keresztül és az Odensei Egyetemi Kórház, valamint független mikrobiológiai laboratóriumok is hitelesítik őket.

A Blue Ocean Robotics-ról

A Blue Ocean Robotics az egészségügyi ellátó intézményekben, vendéglátó létesítményekben, építőiparban, mezőgazdaságban és egyéb területeken használható professzionális kiszolgáló robotok fejlesztését, előállítását és értékesítését végzi. Robotikai termékportfóliójába olyan márkák tartoznak, mint az önjáró, mobil, fertőtlenítést végző robotokat fémjelző UVD Robots; a kommunikáció, társadalmi inklúzió és a CO2 okozta klímaváltozás elleni küzdelem céljára virtuális jelenlétet biztosító (ún. “telepresence”) mobil robotok családja, a GoBe Robots valamint a betegek biztonságos mozgatását és rehabilitációját segítő termékeket tömörítő PTR Robots. A Blue Ocean Robotics robotfejlesztési tevékenysége a felmerülő problémák azonosításától a megoldás kidolgozásán keresztül egészen az ipari volumenű termelésig a teljes folyamatot lefedi. Az egyes termékcsaládokba tartozó robotok előállítását a vállalat kifejezetten erre a célra létrehozott, önálló vállalkozásként működő leányvállalatai végzik, miáltal a Blue Ocean Robotics a világ első vállalkozói felépítésű robotgyártója.

 

https://www.blue-ocean-robotics.com/

Jó munkához jó eszközre is szükség van. Hogyan vágjunk bele a robotikai automatizálásba?

 

 

 

 

A megfelelően telepített robotikai automatizálás nagyobb hatékonysághoz és jobb eredményekhez vezet, csökkenti a kiadásokat és növeli a rugalmasságot – mind a KKV-k, mind a nagy gyártóvállalatok számára.

A vállalkozásoknak megalapozott stratégiai elképzeléssel kell rendelkezniük a robotikai automatizálással kapcsolatban, mielőtt abba belevágnának. Meg kell érteniük, hogyan kerül bevezetésre és milyen alkalmazásokat fog érinteni, fel kell vázolniuk a potenciális előnyöket és világosan át kell látniuk az egyedi költségvetési és operatív stratégiákat.

Miután a vállalkozások megválaszolták ezeket a kulcskérdéseket, az automatizálás felé vezető következő lépés még nem a robot kiválasztása lesz, hanem a megfelelő end-effektorok meghatározása, amelyek a robotra szerelve fogják automatizálni az együttműködő alkalmazásokat.

Okos eszközök okos vállalkozásoknak

A hosszú távú kiadások csökkentésétől a hatékonyabb és dinamikusabb gyártási környezet kialakításáig, az automatizált folyamatok képesek segíteni a vállalkozásoknak abban, hogy szembe nézzenek a jelenleg fennálló kihívásokkal, és végső soron versenyelőnnyel szolgálnak a konkurenciával szemben. Ez a KKV-kra és a nagyvállalatokra egyaránt vonatkozik.

Az automatizálás már nem csak a nagy volumenű gyártás esetén jöhet szóba. A kis tételben történő gyártási feladatokkal és korábbi termelési adatokkal rendelkező KKV-k előnyt tudnak kovácsolni a robotika és az EOAT terén elért újításokból, hiszen ezek alacsony költségei kimondottan kézenfekvő megoldássá teszi őket a szorosabb költségvetéssel rendelkező vállalkozások számára is.

Az automatizálás számos potenciális előnnyel jár a KKV-k számára, ideértve a nagyobb pontosságból eredő alacsonyabb egységárat, valamint a kereslet-alapú gyártás könnyed növelésének vagy csökkentésének lehetőségét. A fejlett gyártási képességek segítenek a KKV-knak abban, hogy kiemelkedjenek a mezőnyből, így piacképesebbé válnak az igényesebb gyártási követelményekkel rendelkező új ügyfelek számára is.

A megfelelő eszköz a megfelelő munkához

Érthető, ha egy automatizálásban kevésbé jártas vállalkozás elsőre úgy véli, hogy a robot számít a legfontosabb alkotóelemnek, azonban valójában az End-of-Arm tooling, vagy EOAT, az az eszköz, ami kezelni fogja az anyagot és a termékeket. Továbbá az EOAT gyűjti be azokat az adatokat, ami a robot viselkedését befolyásolja, valamint a tárgyakkal, robotokkal és emberekkel való kommunikáció is rajta keresztül történik.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes eszközt?

Számos tényezőt kell számba venni a robot gripperek, szenzorok és eszközcserélők kiválasztása során. Mivel a modern EOAT eszközöket gyakran nem egy kimondott iparág számára tervezik, hanem egy bizonyos feladatkörre, a vállalkozásoknak olyan forrást érdemes keresniük, amely különböző gyártási szükségleteknek megfelelő robot kiegészítők széles választékát tudja biztosítani egy helyen. Ezeknek az eszközöknek a telepítéséhez és áttelepítéshez minimális időre van csak szükség, és több, valamint komplexebb működési funkciókkal rendelkeznek.

„Egy egyedileg tervezett gripper például, amely mindössze egyetlen típusú feladatot lát el egy tömeggyártási környezetben, korlátozott alkalmazhatósággal és potenciállal rendelkezik. Amikor az adott feladat, vagy a gyártás megváltozik – amire különösen gyakran sor kerül a fogyasztási cikkek esetében – a gripper használhatatlanná válik, és ki kell cserélni. Mindez lassítja a folyamatokat és növeli a kiadásokat.” – magyarázza Vikram Kumar, az EOAT eszközök területén piacvezető OnRobot Közép- és Kelet- európai régiójának general managere.

Ezért terveztük termékeinket úgy, hogy magas szintű rugalmasságot és szabadságot biztosítsanak a vállalatok számára. Egy rugalmas megfogó, mint például az OnRobot RG2 / RG6 grippere, könnyedén el tud látni többféle feladatot is, valamint különböző méretű és anyagú tárgyak kezelésére is képes. Sőt, az RG2 / RG6 gördülékeny, kicsomagolás utáni azonnali telepíthetősége és intuitív programozásának kombinációja körülbelül 30 százalékkal lerövidíti az üzembe helyezéshez szükséges időt. Az OnRobot Eyes eszközünkkel pedig a vállalkozások 2.5D-s látással is elláthatják robotikai alkalmazásaikat. Hiszünk abban, hogy termékeink új lehetőségeket nyitnak meg az olyan feladatok automatizálása előtt, amire korábban még gondolni sem mertünk volna.”

Minden vállalkozás számára azonban döntő fontosságú az, hogy meghatározza automatizációs céljait, és, hogy azokat az eszközöket válassza ki, amelyek elősegítik azok elérését. A megfelelő rugalmas eszközök és modern, intelligens kiegészítők csökkentik az automatizált megoldás üzembe helyezésének költségét, miközben időt takarítanak meg a telepítés és áttelepítés során, aminek köszönhetően a teljes folyamat még együttműködőbbé és inkluzívabbá válik.

Az OnRobot-ról

Az Onrobot termékkínálata széleskörű eszközöket tartalmaz együttműködő alkalmazások számára, beleértve az elektromos grippereket, erő/nyomatékérzékelőket, vákuumos grippereket, a Gecko egykorongos grippert, továbbá a puha grippert, a háromujjas fogószerkezetet, az OnRobot Eyes-t, a Screwdriver-t és eszközcserélőket. Az OnRobot kínálatának új kombinációjával gyorsabbá és egyszerűbbé válik az olyan feladatok automatizálása, mint például a csomagolás, minőség-ellenőrzés, anyagmozgatás, gépkiszolgálás, összeszerelés, és felületkezelés. A dániai Odensében lévő központján kívül az Onrobot jelenleg Dallasban, Soest-ben (Németország), Barcelonában, Varsóban, Sanghajban, Tókióban, Szöulban, Szingapúrban és Budapesten is rendelkezik irodákkal. További információért kérjük, látogasson el a https://onrobot.com/hu weboldaára.

 www.onrobot.com

Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére

 

 

 

 

Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-európai régiójának értékesítési igazgatója. A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása – melynek egyik leginnovatívabb megoldása az autonóm mobil robotok (AMR-ek) alkalmazása – döntő hatással lehet egy vállalat sikerére.

A robotizálásra és az új technológiák, mint például az autonóm mobil robotok (AMR-ek) telepítésére sokan komoly befektetésként tekintenek, azonban mindezt lízing segítségével költséghatékony módon is meg lehet valósítani. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a belső logisztika automatizálása nem csak egy technológiai fejlesztés, hanem a versenyképesség fokozásának és a stratégiai előny megszerzésének egy fontos eszköze.

Kézzel fogható előnyök

Az autonóm mobil robotok telepítésével együtt jár a nagyobb hatékonyság és a megnövekedett biztonság, ami kimondottan igaz azokon a területeken, ahol az emberek és a robotok egymás közvetlen közelében dolgoznak. Továbbá azzal, hogy az AMR-ek elvégzik az anyagok és termékek, a gyárterület különböző állomásai között történő szállítását, az alkalmazottak ideje felszabadul, amit így értékesebb feladatokra fordíthatnak, például több tételnyi végterméket állíthatnak össze, vagy a minőségellenőrzésre koncentrálhatnak. Az AMR-ek gyors és egyszerű integrációja lehetővé teszi a hatékonyság szinte azonnali fellendítését. Emellett az alacsony kezdeti költségnek és a folyamatok gyors optimalizálásának köszönhetően rendkívül gyorsan meg is térül a befektetés.

A robotlízing már valósággá vált

A legújabb opció még alacsonyabbra helyezi az autonóm mobil robotokba való befektetés pénzügyi küszöbét és még nagyobb rugalmasságot nyújt a vállalatok számára. Ez az autonóm mobil robotok telepítésére szolgáló modell az olyan vállalkozások számára is elhozza az automatizációt, amelyek különben nem engedhetnék meg maguknak, hogy befektessenek ebbe a technológiába. A vásárlók csökkenthetik a robotok telepítésével járó kockázatokat, mivel ebben a felállásban a forgalmazók nem a robotot, hanem azok használatát és a nekik köszönhető eredményeket árusítják.

Az autonóm mobil robotok piacvezetője, a Mobile Industrual Robots (MiR) 2019-ben indította pénzügyi megoldását, a MiR Finance szolgáltatást. Lízingrendszerüknek köszönhetően a vállalatoknak nem kell megvásárolniuk a MiR robotokat, hanem mindössze óránkénti 3,58 euróért egyszerűen kibérelhetik azokat.

Egy általuk végzett piackutatás szerint, a négy iparágat (autóipar, elektronikai gyártás, 3PL és FMCG) képviselő válaszadók 88%-a szerint a befektetés megtérülése körüli aggodalmak lassítják az automatizálás elterjedését. A MiR költséghatékony mobil robotjai ezzel szemben gyors, gyakran kevesebb, mint egy éven belüli megtérülést kínálnak. Amennyiben egy vállalat szeretné azonnal megtéríteni a befektetését, illetve alacsony vagy akár nem létező kezdeti költségekkel szeretne AMR-eket üzembe helyezni, akkor itt a lehetőség, hogy a MiR Finance segítségével lízingeljen MiR robotokat.

A Mobile Industrial Robots-ról:

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait (AMR) fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat és logisztikai központ mellett kórházak is világszerte alkalmazzák a MiR innovatív robotjait. A MiR által rendkívül gyorsan kiépített globális terjesztési hálózat jelenleg több mint 60 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkeznek New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban és Sanghajban. 2019-ben a MiR árbevétele 44 millió dollár volt. A tapasztalt dán robotipari szakértők által alapított és vezetett MiR központja a dániai Odensében található.

 

www.mobile-industrial-robots.com

Olyan, mint autót választani: ha bevált, kitartunk mellette

 

 

 

 

 

– Újráznak a FANUC szikraforgácsolók a Plastic-Form-nál

Az ügyfelet nem elég egyszer megnyerni – vallja a FANUC Hungary Kft. csapata és ezzel a szellemiséggel közelítenek meg minden új és régi partnert. A sikerre pedig nem is kell jobb bizonyíték, mint az, hogy a japán gyártó gépei az új beruházásokban, a géppark bővítések esetén, illetve a felújítások során is az első választások között szerepelnek. Így volt ez a PLASTIC-FORM Kft.-nél is, ahol a pozitív tapasztalatok és a FANUC szerszámgépek teljesítménye döntő érvek voltak a géppark megújítása során. A vállalat tulajdonos ügyvezetőjével, Burai Zsolttal beszélgettünk.

SOKOLDALÚ MEGMUNKÁLÁS ÖSSZETETT TECHNOLÓGIÁKKAL

A debreceni székhelyű PLASTIC-FORM Kft. egy családi vállalkozás, amely az elmúlt két évtizedben nemcsak létszámában bővült: a jelenleg 75 főt foglalkoztató cég üzemterülete, gépparkja és ügyfélköre is jelentősen növekedett. Ugyanakkor a vállalat továbbra is elkötelezett a műanyagipari gyártóvállalatok megfelelő szerszámokkal történő kiszolgálása mellett.
Jelenleg elsősorban autóipari beszállítóknak készítenek fröcCs- és fúvószerszámokat, amelyeknek nemcsak a tervezését és gyártását látják el, hanem a kész szerszám teljeskörű vizsgálatát, későbbi karbantartását és esetleges felújítását is elvégzik. A komplex és megbízható szolgáltatás igen értékesnek mutatkozik mind a hazai, mind a nemzetközi piacon: az elmúlt évben a PLASTIC-FORM Kft. bevétele elérte a 1.5 milliárd forintot.

Ehhez pedig nemcsak magasfokú szakértelemre, hanem jól fel-épített és sokoldalú gépparkra is szükség van. A szerszámgyártásban elterjedten alkalmazott többtengelyes megmunkálások mellett tömb- és huzalszikra-forgácsolást is végeznek a PLASTIC-FORM-nál, valamint minden rendelkezésre áll a szerszámok be-mérésére és gyártás utáni precíz méretellenőrzéséhez is. A gépek kiválasztása során a tulajdonosok arra törekedtek, hogy minden megmunkálási feladatot a lehető legjobb minőségben lássanak el, így a piacon elérhető jó ár-érték arányú gépek mellett döntöttek, huzalszikra-forgácsolóikat pedig a FANUC-tól választották.

30%-OS KAPACITÁSNÖVEKEDÉS

A cég ügyvezetőjével, Burai Zsolttal a huzalszikra-forgácsoló szerszámgépek cseréje kapcsán beszélgettünk. A PALSTIC-FORM ugyanis már több, mint 15 éve használja a FANUC megbízható gyártógépeit.

„Mivel az előző két géppel is tökéletesen elégedettek voltunk, amikor lehetőségünk nyílt lecserélni ezeket, azonnal ajánlatot kértünk a FANUC-tól.” – meséli Burai Zsolt a gépbeszerzés kapcsán. „A csere mellett szólt, hogy az új gépekkel közel másfélszeresére növelhettük a huzalszikraforgácsolóink kapacitását, mivel a két új Robocut együtt összesen 30%-kal hatékonyabb, mint a korábban használt gépeink. Ez a mi termelésünkben jelentős eredmény és szerencsére ki is tudjuk használni a többletet.” – teszi hozzá.

ÚJABBAK ÉS HATÉKONYABBAK

A PLASTIC-FORM-nál a beruházás előtt tíz, illetve egy 22 éves szikraforgácsológép dolgozott. Ezeket cserélte a vállalat két FANUC Robocut α-c600ib típusú huzalos szikraforgácsolóra. Az új gépek karbantartása egyszerűbb, kevesebb időt igényel, gyorsabban dolgoznak és energetikai szempontból is hatékonyabbak, mint idősebb társaik. További előnyük, hogy új vágási technológiák is alkalmazhatók, amelyekkel tovább fejleszthető a szerszám-megmunkálás.

NINCS MEGÁLLÁS

Az autóipari beszállítók számára nemcsak az iparági szabványoknak való megfelelés, hanem az időnyomás is mindennapos követelmény. Ahhoz, hogy ezekre hatékonyan tudjanak reagálni, a vállalatok nem-csak a minőségbiztosítást veszik komolyan, hanem olyan gyártóeszközöket választanak, amelyek maximálisan teljesítik az elvárásokat. „A FANUC szikraforgácsolói gyakorlatilag a rendszeres karbantartásokon kívül semmilyen egyéb szerelést nem igényeltek. Így volt ez a régi gépeinkkel és most, az újakkal is. A szervizre csak akkor van szükségünk, ha kérdésünk van, illetve amikor az éves ellenőrzések esedékesek.” – mondja Burai Zsolt a gépek szervizigényéről. Az új gépek a beszerzés óta szinte beavatkozás nélkül, folyamatosan gyártanak az üzemben, számos olyan feladaton dolgoznak, amelyek a hagyományos forgácsolási technológiákkal nem végezhetők el – ugyanakkor a fröccsöntő szerszámok gyártásában elengedhetetlenek.

„Megrendelőink just-in-time filozófiában dolgoznak, működnek együtt az autógyárakkal. A beszállítói láncban való részvételünk ezért azt teszi szükségessé, hogy igazodjunk ehhez a filozófiához és a megrendelőinknek olyan gyártóeszközöket gyártsunk, olyan szolgáltatást nyújtsunk, amellyel az ő saját folyamatképességük fenntart-ható legyen.” – mondja Burai Zsolt az ügyfeleikkel való együttműködésről és a beszállítói láncról. A PLASTIC-FORM-nál a szerszámok gyártása (a tervezéstől az átadásig) mérettől és bonyolultságtól függően 8-20 hét. Ezzel pedig a hazai és nemzetközi ügyfeleik is elégedettek, ugyanis az üzemet csak teljeskörűen ellenőrzött szerszámok hagyják el. „Ahhoz, hogy biztosak lehessünk a szerszámok megfelelőségében, komoly tervező rendszerekkel és fröccsöntési folyamatot szimuláló szoftverrel rendelkezünk, a megmunkálási tevékenységünket évről évre fejlesztjük, pontosabbá tesszük, meg-bízható, stabil és pontos megmunkálógépeket szerzünk be, házon belül teszteljük az általunk legyártott szerszámokat saját optikai mérőberendezéssel, illetve az iparágban alkalmazott tusírozó (formapróbáló) préssel.” – meséli Burai Zsolt. „Az így ellenőrzött szer-számok esetén biztosak lehetünk abban, hogy az általunk legyártott szerszám olyan terméket képes gyártani, amellyel a megrendelőink elégedettek lesznek. Amennyiben az ügyfelünknek szüksége van rá, az általunk gyártott szerszámokat karbantartjuk (30-50 ezer ciklus után), igény esetén pedig akár fel is újítjuk őket.” – folytatja.

SZINTE MINDEN AUTÓBAN OTT VAN EGY KICSIT

Mivel a PLASTIC-FORM Kft. olyan vállalatoknak tervez és gyárt szerszámokat, amelyek európai autógyárak számára készítenek műanyag alkatrészeket, a vállalat munkája rengeteg járműben ott van. Burai Zsolt megemlít néhányat a legnagyobb kihívást jelentő munkáik közül: „Egy prémiumkategóriás autógyár számára készítettük el a kesztyűtartó modul komplett szerszámozását. Ez méretben és bonyolultságban is elég komplex feladat volt. Továbbá többszáz szerszámot készítettünk már Magyarországon üzemelő autógyáraknak, gyakorlatilag a cégünk ezeken a feladatokon nőtt fel az alapítás óta.” Ezzel az autóipari kötődéssel pedig nem véletlen, hogy Burai Zsolt az autóválasztáshoz hasonlította az új szikraforgácsolók beszerzését: „Elégedett voltam, így, bár más gyártók gépeire is kértem ajánlatot és összevetettem azokat a FANUC-kal, végül tudtam, hogy mellettük döntök. Kicsit olyan ez, mint amikor új autót választottam. A megbízhatóság, amely nemcsak a forgalmazott gépeket, hanem a szakértőkből álló csapatot is jellemzi, önmagában is remek érv a FANUC mellett. Ehhez jó ár-érték arány párosul és kiváló szolgáltatások is.”

 

https://www.fanuc.eu/